Tämä kuulostaa aika monimutkaiselta, mutta asia on helppo esittää esimerkin avulla. Esimerkiksi jos pelaajalla kädessään vitonen ja kasi, käden arvoksi tulee 5 + 8 – 10 = 3.
Kuvakorttien arvo on Baccaratissa kymmenen, joten niiden todellinen arvo on nolla. Esimerkiksi nelosen ja sotilaan muodostaman käden arvo on neljä (4 + 10 – 10 = 4). Pisteidenlaskun logiikan ymmärtämisen jälkeen Baccarat muuttuu todella yksinkertaiseksi peliksi.
Baccaratissa pelaaja tavallaan pelaa jakajaa vastaan, mutta “pelaaminen” ei käytännössä edellytä minkäänlaisia toimenpiteitä, sillä jakaja jakaa kortit Baccaratin sääntöjen mukaisesti. Pelaaja voi ainoastaan valita haluaako hän asettaa panoksen oman voittonsa vai jakajan voiton puolesta.
Pelin “voittaa” se osapuoli, jonka korttien arvo lähempänä yhdeksää. Tämä on samalla korkein mahdollinen käsi, joten yksinkertaisesti sanottuna Baccaratissa korkeampi käsi voittaa aina.
Pelaajan ei välttämättä tarvitse välittää korttien nostosäännöistä, sillä jakaja nostaa kortit molemmille osapuolille, eikä pelaaja edes voi vaikuttaa pelin kulkuun. Baccarat säännöt kannattaa kuitenkin opetella, sillä se tekee pelin seuraamisesta mielekkäämpää.
Jakajalla ja pelaajalla on omat sääntönsä, joiden mukaan kortteja nostetaan. Pelaajan osalta säännöt ovat varsin yksinkertaiset:
- Aluksi jakaja jakaa pelaajalle ja itselleen kaksi korttia. Jos jommankumman osapuolen korttien arvo on 8 tai 9, kummallekaan ei jaeta lisää kortteja.
- Jos pelaajan korttien arvo on 0 – 5, hänelle jaetaan vielä kolmas kortti, muissa tapauksissa vuoro siirtyy jakajalle.
Jakajan osalta säännöt ovat hieman monimutkaisemmat. Jos pelaajalle ei jaettu kolmatta korttia, jakajan käden kanssa noudatetaan samoja sääntöjä kuin pelaajankin käden kanssa. Jos pelaajalle jaettiin myös kolmas kortti, jakajan nostaa itselleen kolmannen kortin seuraavien sääntöjen mukaan:
- Pelaajan kolmannen kortin arvon ollessa 2 tai 3, jakaja jakaa itselleen kolmannen kortin, mikäli hänen korttiensa arvo on 0 – 4.
- Pelaajan kolmannen kortin arvon ollessa 4 tai 5, jakaja jakaa itselleen kolmannen kortin, mikäli hänen korttiensa arvo on 0 – 5.
- Pelaajan kolmannen kortin arvon ollessa 6 tai 7, jakaja jakaa itselleen kolmannen kortin, mikäli hänen korttiensa arvo on 0 – 6.
- Pelaajan kolmannen kortin arvon ollessa 8, jakaja jakaa itselleen kolmannen kortin, mikäli hänen korttiensa arvo on 0 – 2.
- Jos pelaajan kolmas kortti on ässä, 9, 10 tai mikä tahansa kuvakortti, jakaja jakaa itselleen kolmannen kortin, mikäli hänen korttiensa arvo on 0 -3.
- Muissa tapauksissa jakaja ei nosta kolmatta korttia.
Nämä Baccarat säännöt saattavat kuulostaa sekavilta, mutta matemaattisesti ilmaistuina ne ovat suhteellisen yksinkertaiset. Jos haluat tietää nostaako jakaja kolmannen kortin, voit laskea sen näillä yksinkertaisilla laskusäännöillä:
- Katso pelaajan kolmannen kortin arvo
- Jos arvo on 8 tai 9, vähennä siitä 10
- Jaa lopputulos kahdella ja pyöristä alaspäin ( 8 ja 9 saavat siis arvokseen -1 ja -2, jotka tulee muuttaa nollaksi)
- Lisää tulokseen 3
- Jos summa on vähintään jakajan kädessä olevien korttien arvo, jakaja jakaa itselleen kolmannen kortin.
Selvennetään laskukaavaa parin esimerkin avulla. Pelaajalla on kädessään 2, 3 ja 9. Jakajalla on 5 ja 6. Pelaajan kolmannen kortin arvo on 9, josta vähennetään 10. Lopputuloksena on -1. Summa jaetaan kahdella ja pyöristetään alaspäin -1 / 2 = 0. Lisätään lopputulokseen 3. Jakajan korttien arvo on 5 + 6 – 10 = 1. 3 > 1, joten jakaja nostaa itselleen uuden kortin.
Toinen esimerkki: Pelaajalla on kädessään 2, 3 ja 5. Jakajalla on 2 ja 4. Pelaajan kolmannen kortin arvon on 5. Summa jaetaan kahdella ja pyöristetään alaspäin. 5 / 2 = 2. Lopputulokseen lisätään 3. 2 + 3 = 5. Jakajan korttien arvo on 2 + 4 = 6. Koska 6 > 5, jakaja ei nosta kolmatta korttia.