Vakiovihjeet

Vakioveikkaus on järjestelmäveto, jossa pelataan 6 - 13 kohdetta. Monen kohteen vakioveikkauksella voittaa mukavan rahasumman jo pienelläkin panoksella. Vakioveto on pottipeli, joten kohteiden kertoimet eivät suoraan vaikuta pääpotin suuruuteen.

Vakiovetoa voi pelata myös netissä. Suomalaisten suosikkipaikka pelaamiseen on tuttu monopoliyhtiömme Veikkaus. Varsinaista vakioveikkausta voi pelata vain Veikkauksen sivuilla, mutta vastaavia vedonlyöntipelejä löytyy myös ulkomaisilta vedonlyönti ja internet casino sivustoilta – usein nämä pelit antavat huomattavasti parempia voittoja.

Vakiovihjeet

Vakioveto vai akkumulaattoriveto

Vakiovihjeet englannista

Täsmälleen vakioveikkauksen tapaiset vedonlyöntipelit ovat todella harvinaisia netin vedonlyöntisivustoilla. Nämä sivustot tarjoavat kuitenkin monia muita samantyyppisiä pelejä, ja voit jopa lyödä vetoa ilman pelitiliä. Netin vedonlyöntisivustoilla pelatessaan voi asettaa akkumulaattorivetoja haluamalleen kohdeyhdistelmälle. Akkumulaattorivedoissa kaikkien valittujen kohteiden kertoimet lasketaan yhteen, jolloin voittokerroin nousee erittäin korkeaksi. Usein vastaavan kokoiselle kohdeyhdistelmälle asetettu akkumulaattoriveto antaa huomattavasti vakioveikkauksen päävoittoa korkeamman voiton.

Akkumulaattorivetojen eduksi voidaan laskea myös se, että ne mahdollistavat huomattavasti vakioveikkausta joustavampien vedonlyöntijärjestelmien käyttämisen.

Vakioveto mahdollistaa vain tavallisen järjestelmän tai haravajärjestelmän pelaamisen. Akkumulaattorivedoissa voi puolestaan luoda juuri haluamansa järjestelmän, joissa esimerkiksi joillekin kohteille voi asettaa varman vedon valitsemalla kaikki mahdolliset tulokset kyseiselle kohteelle. Voit käyttää valmiita järjestelmiä, kuten Trixie tai Lucky 31, tai luoda alusta alkaen oman järjestelmän.

Vakioveto kohteiden valinta

Paras tapa akkumulaattori- tai vakiovetokohteiden valintaan on tarkastella joukkueiden viimeaikaista pelihistoriaa. Valinnoissa kannattaa suosia joukkueita, jotka ovat voittaneet muutaman viimeisen ottelun, sillä nämä joukkueet ovat hyvässä pelivireessä. Sanomattakin lienee selvää, että otteluiden seuraamisesta on valtavasti hyötyä vakiovetokohteiden valinnassa. Kannattaa tietysti myös tarkistaa erilaiset veikkausvihjeet apuun.

Myös joukkueiden kotikenttäetuun kannattaa kiinnittää huomiota.

Kotikenttäetu ei nosta tasaisesti kaikkien joukkueiden suoritusta, vaan toiset joukkueet saavat enemmän etua kotikentällä pelaamisesta, toiset taas vähemmän. Kotikenttäetu kannattaa siis arvioida jokaisen joukkueen kohdalla erikseen.

Kotikenttäetu lasketaan mukaan kertoimiin, joten sitä voi hyödyntää myös toiseen suuntaan. Vaikka joukkue olisikin erittäin vahva ennakkosuosikki, saa se kaikesta huolimatta vierasjoukkuelisää kertoimiinsa. Tällaiset kohteet kannattaa ehdottomasti lisätä mukaan akkumulaattorivetoon, sillä se antaa “ilmaista” lisäystä kyseisen kohteen kertoimiin.

Jotkut nettisivut ja pelisivut netissä tarjoavat ilmaiset vakiovihjeet kaikille lukijoilleen. Näihin sivuihin kannattaa suhtautua varauksella, sillä suosituimmilla nettisivuilla tai blogeissa jaettavat vakiovihjeet muuttavat nopeasti kohteen kertoimia. Mikäli kirjoittaja onkin löytänyt ylikertoimen ja ilmoittaa siitä sivuillaan, kyseisen kohteen kerroin laskee nopeasti lukijoiden rynnätessä asettamaan vetojaan kyseiselle kohteelle. Vakiovihjeitä jakavien blogien kohdalla herää myös kysymys siitä, miksi bloggaaja jakaa tietonsa kaikelle kansalle, eikä yritä hyödyntää niitä itse?

Mielestämme parhaat vakiovihjeet ovatkin sellaisia, joiden avulla lukija voi tehdä omat päätelmänsä ja luoda perusteltuja arvioita ottelun lopputuloksesta. Vedonlyönnissä on lopultakin kyse siitä, kuka tuntee kyseiseen otteluun vaikuttavat muuttujat parhaiten.

Vakiovihjeet ja pelistrategia

Pelkästään Veikkauksen vakiovedossa on enemmän kohteita kuin kukaan yksittäin pelaaja pystyy analysoimaan. Kun mukaan liitetään vielä netin vedonlyöntisivustot ja parhaat vedonlyöntibonukset, kasvaa kohdemäärä niin suureksi, että pelaajan on keskityttävä vain yhteen tiettyyn sarjaan. Hyvä vakioveto strategia alkaakin siis oman liigan valinnalla. Liigaksi kannattaa valita jokin sellainen, jonka pelit tulisi muutenkin seurattua. Voitokas vedonlyönti ei pitkällä tähtäimellä ole mahdollista ilman koko liigan tarkkaa tuntemista. Muutaman joukkueen vahvuuksien tunteminen ei riitä etenkään vakiovedossa, jossa jokaiselle pelikupongille kertyy väkisinkin useamman joukkueen pelejä.

Suosittu tapa parhaiden vakioveto kohteiden valintaan on valita keskitason joukkueita, jotka pelaavat sarjan heikoimpia joukkueita vastaan. Näiden otteluiden tulokset ovat yleensä helposti ennustettavissa, mutta niiden kertoimet ovat kuitenkin kohtuullisen hyvät. Käytännössä vakiovetoa ja akkumulaattorivetoja pelatessa kannattaa suosia pienten tai pienehköjen kerrointen kohteita.

Vakioveto edellyttää jokaisen kohteen huolellista tarkastelua, sillä jo yhden kohteen epäonnistuminen kaataa koko vedon. Vakiovetoa ja akkumulaattorivetoja pelatessa kannattaa laskea kunkin kohteen voittotodennäköisyys ja odotusarvo, aivan kuin yksittäisiäkin kohteita pelatessa.

Tapahtuman todennäköisyys on aina sen kertoimen käänteisluku, eli esimerkiksi kerroin 2.00 tarkoittaa sitä, että tapahtuman todennäköisyys on 50 % (1 / 2 = 0.5). Vakiovetoa pelatessa jokaisen tapahtuman todennäköisyydet tulee kertoa keskenään. Esimerkiksi kolmen 50 % todennäköisyydellä tapahtuvan tapahtuman todennäköisyys on 0.5 * 0.5 * 0.5 = 0.125.

Odotusarvon laskeminen todennäköisyyksistä tapahtuu kertomalla sarjan todennäköisyys sen kertoimella. Akkumulaattorivedoissa vedon kerroin saadaan kertomalla kaikkien sen sisältämien kohteiden kertoimet keskenään.  Kuvitellaanpa vaikkapa kolmea peliä, jotka kaikki arvioidaan päättyvän vierasjoukkueen voittoon todennäköisyydellä 50 %. Vedonlyöntisivusto on antanut vierasvoiton kertoimiksi 2.00, 2.15 ja 1.95. Nämä kolme kohdetta sisältävän akkumulaattorivedon odotusarvo on 0.5^3 * 2.00 *2.15 * 1.95 = 1.048. Tämä veto antaa siis odotusarvoisesti noin 5 % tuoton (edellyttäen tietenkin, että arviosi eri lopputulosten todennäköisyyksistä osui oikeaan).

Todennäköisyyksiä arvioidessa tulee huomata jokaisen ottelun erityispiirteet. Esimerkiksi tärkeän pelaajan loukkaantumista ei ole välttämättä osattu huomioida kunnolla ottelun kertoimissa. Etenkin jos kyseinen pelaaja ei varsinaisesti ole tähtipelaaja, mutta kuitenkin tärkeä osa koneiston toimivuutta.

Joukkueiden tunnuslukuihin kannattaa myös perehtyä tarkasti. Voit myös koota omia tilastojasi ja yrittää etsiä sellaisia tunnuslukuja, joita ei lasketa virallisissa tilastoissa, mutta joiden epäilet sisältävän ottelun lopputulokseen vaikuttavaa tietoa.

Vakiovihjeet ja pahimmat virheet

Yleensä vakiovihjeet suosittelevat tiettyjä kohteita tai kertovat hyvistä vedonlyöntikäytännöistä. Kokeilemme lähestyä aihetta toisesta näkökulmasta ja annamme viisi vinkkiä asioista, joita EI kannata tehdä vakiovetokohteita valitessaan.

  • Älä aseta vetoja tunnesyistä tai kiintymyksestä omaan kotijoukkueeseesi. Oman kotijoukkueen kannustaminen on ihailtavaa, mutta vedonlyöntiin tulee suhtautua kylmän laskelmoidusti. Joskus kannattaa lyödä vetoa oman suosikkijoukkueesi tappion puolesta.
  • Älä valitse korkean kertoimen kohteita. Vakiovedossa kannattaa pysytellä erossa liian korkean kertoimen kohteista. Nämä vedot epäonnistuvat usein, ja ne vievät mukanaan koko vakiokupongin.
  • Älä lyö vetoa voitto- tai tappioputken katkeamisen puolesta. Kaikki putket päättyvät joskus, mutta putken jatkuminen on todennäköisempää kuin sen katkeaminen. Putken jatkumisen puolesta kannattaa lyödä vetoa silloin, kun vastakkain ovat suhteellisen tasaväkiset joukkueet ja ottelussa ei ole muita muuttujia, jotka voisivat kääntää ottelun kulun.
  • Älä aseta yhtään vetoa ilman huolellisia pohjatöitä. Akkumulaattorivedoissa jo yksikin pieleen mennyt kohde aiheuttaa koko vedon häviämisen. Jokaisen ottelun kohdalla kannattaa tarkistaa vähintäänkin loukkaantuneet pelaajat.
  • Vältä lyömästä vetoa niiden joukkueiden puolesta, joilla on ongelmia maalien tekemisen kanssa.Peliä ei voi voittaa tekemättä maaleja. Tämä koskee etenkin jalkapalloa, jossa ottelut päättyvät usein tasapeliin.

Nämä vakiovihjeet eivät ehkä kerro tietyn ottelun voittajaa, mutta niiden avulla voit harjoitella voittavan vedonlyöntistrategian kehittämistä. Vedonlyönnillä tienaaminen perustuu aina uutteraan opiskeluun ja tarkkaan kohdeanalyysiin. Voittavaa vedonlyöntiä varten sinun tulee olla keskimääräistä vedonlyöjää paremmin selvillä pelikohteen eri lopputulosten todennäköisyyksistä. Tämä on todella vaikeaa, sillä ammattimaiset vedonlyöjät pelaavat suurilla summilla, jotka huojuttavat kohteen kertoimia. Mahdolliset ylikertoimet katoavat suosituimmilta vedonlyöntisivustoilta silmänräpäyksessä.

Vakioveikkaus muistuttaa vedonlyönnin sijaan jonkinlaista lottopeliä. Rahapeliä on helppo pelata valitsemalla etukäteen täytetty rivi tai valitsemalla kohteita sattumanvaraisesti. Tähän ei kuitenkaan kannata sortua, sillä juuri tämän takia satunnaiset pelaajat häviävät yleensä rahansa. Vakiovetoon tulisi suhtautua aivan samoin kuin mihin tahansa muuhunkin vedonlyöntiin, eli huolellisesti harkiten.