Kuukauden tarjous
Raketti logo

Käteispalautus 20%

Superenalotto

Superenalotto on italialainen lotto. Sen arvontaan voivat silti osallistua muukin maalaiset kuin vain italialaiset. Sen mahdollistaa netti ja sen kautta osallistuminen. Esimerkiksi netin yksi pelipaikka Multilotto tarjoaa monia eri maiden lottoja ja myös Superenalotto on siellä valikoimissa.


Lue lisää Superenalotosta täältä alapuolelta taikka aloita pelaaminen samantien!

Superenalotto

Lotto on syntynyt aikoinaan Italiassa, joten ei ihme, että Italiassa on jo monta eri lottoa. Yksi niistä on tosiaan tämä Superenalotto. Vaikka ensimmäinen lotto syntyi Italiassa jo 1400-luvulla, niin meillä Suomessa on lotottu vasta 1971 vuodesta lähtien. Mutta nykyään kaikki saavat lotota myös muiden maiden lottoja netin avulla ja Superenalotto on yksi sellainen.

Vaikka Italiassa on lottoja mistä valita, niin yksi suuri ja tärkeä niistä on juuri Superenalotto. Sitä ei ole kuitenkaan pelattu vielä kovin kauaa, kun vertaa moneen muuhun lottoon ja siihen kuinka kauan Italiassa on jo lottoa pelattu. Se on perustettu vasta joulukuussa 1997. Lähes kaksikymmentä vuotta kuulostaa pitkältä ajalta, mutta lottojen maailmassa Superenalotto on vasta tuore tapaus. Mutta se on silti jo todella suosittu lotto niin Italiassa kuin myös netin kautta pelattavana. Mutta vaikka nimellä Superenalotto on pelattu lottopeli vasta parikymmentä vuotta, niin yllättäen tällä lotolla on juuret paljon syvemmällä kuin heti luulisi. Se perustuu kuitenkin vanhaan lottoon, jolla on lähes sama nimi. EnaLottoa on pelattu jo 1950-luvulta asti. Eteen on vain tullut sana Super ja se on varmasti tuonut tähän vanhaan lottoon lisää potkua.

Superenalotto on halpa lotto, kun vertaa muiden lottojen yhden rivin määrää. Mutta Superenalotossa voittaminen on epätodennäköisempää kuin monessa muussa lotossa. Se johtuu siitä, että tässä lotossa numeroita, joista pitää valita, on paljon enemmän kuin yleensä. Silti niistä pitää osata valita kuusi oikein, jotta voittaa päävoiton. Päävoitto on kuitenkin suurempi kuin yleensä ja yksi rivi maksaa vähemmän kuin yleensä. Siksi voi ostaa enemmän rivejä ja nostaa voiton todennäköisyyttä. Ja kun päävoitto voi olla huikean suuri, niin osallistua voi vaikka kimpassa. Silloinkin voi voittaessa päävoiton tulla miljonääriksi.

Pelissä voittaa jo silloin kun saa kaksi oikein. Silloinkin on tiedossa jo muutama euro ja yleensä enemmän kuin yksi rivi maksaa. Superenalotto on siis lotto, johon voi ostaa enemmän rivejä, mutta suuria voittoja ei saa kovin helpolla. Mutta eihän joka viikko voikaan jakaa niin suuria voittoja, kun Superenalotto tarjoaa. Arvonta on kolmena päivänä viikossa eli tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin klo 20. Odottaa ei siten tarvitse kuin korkeintaan kolme yötä, että Superenalotto arvotaan, kun on ostanut siihen kupongin.

Superenalotto ja sen säännöt sekä voitot

Superenalotto sisältää huimat 90 numeroa. Se on aika paljon kun vertaa moneen lottoon, joissa saattaa olla vain 50 numeroa tai jopa sitäkin vähemmän. Silti numeroita pitää valita kuusi, niin kuin monessa muussakin lotossa. Eli todennäköisyys voittaa on aika paljon pienempi kuin monessa muussa lotossa. Tässä kohti kannattaa kuitenkin huomioida, että Superenalotto sisältää suurempia voittoja kuin lotot yleensä. Myös yksi rivi maksaa vain 1,5 euroa eli se on vähemmän kuin yleensä.

Suurin voitto on tähän mennessä ollut Superenalotossa 177 800 000 euroa. Kyseessä on ihan käsittämättömän suuri jättipotti voitto, joten tässä lotossa todellakin voi voittaa suurempia voittoja kuin monessa muussa lotossa. Onneksi näin suuri voitto ei mennyt vain yhdelle voittajalle, sillä näin suuri voitto on suuri vaikka sen jakaisi moneen osaan. Tämän suuren voiton jakoikin 70 hengen lottoporukka. Siitä riitti siis näinkin suuressa joukossa pieni omaisuus jokaiselle. Saman verran saattaa monissa lotoissa olla päävoitto yhdelle, mitä tässä voitossa jokainen nyt sai.

Superenaloton arvonnassa arvotaan myös Jolly-numero. Nimikin kertoo että kyseessä on iloinen-numero. Se antaa lisämahdollisuuden riveille, joissa on ollut viisi numeroa oikein kaikkien kuuden sijaan. Silloin voi voittaa Jolly-numeron saadessaan enemmän kuin pelkällä viidellä oikein. Sillä ei saa lisäarvoa siis muuten kuin että on ensin viisi oikein. Sen jälkeen jos Jolly-numero osuu, niin voitto paranee. Se ei siis vaikuta kuuteen oikein eikä vähempään kuin viisi oikein.

Superenalotto vaatii, että pitää olla vähintään kaksi numeroa kuudesta oikein, että saa jonkinlaisen voiton. Silloin voittaa muutaman euron. Usein pitää olla kolme oikein, että voitta jotain joten sekin tasaa Superenalotto kupongin suurta numeromäärää ja sen takia pienempää voittotodennäköisyyttä. Kolmella oikein voi saada jo ihan mukavan voiton eli lähes 30 euroa. Neljä oikein tarkoittaa jo satoja euroja ja viisi oikein tuo jo kymmeniä tuhansia euroja voittona. Viisi oikein on jo aika kova tulos saada, koska numeroita on niin paljon joista valita. Siksi sitä ei saa kukaan edes jokaisella kerralla oikein. Aika usein jää myös viisi numeroa Jolly-numeron kanssa saamatta ja kuusi oikein on jo aika harvinaista.

Superenalottoa voi pelata myös järjestelmäpelinä ja kimppapelinä. Järjestelmään voi valita 7 – 16 numeroa. 16 numeroa järjestelmässä tarkoittaa kuitenkin jo niin montaa eri riviä, että siitä maksaa jo todella paljon. Moni varmasti tyytyy tässä kohti vain muutaman numeron haravaan, koska hinta nousee todella suureksi kun valitsee korkeampia haravoita. Mutta jos haluaa että saa monta riviä, niin voi myös ostaa kimppapelin. Silloin voidaan yhdessä ostaa monta riviä Superenalotto ja todennäköisyydet voitolle kasvavat hurjasti. Jos vaikka saisi 70 osallistujaa, kuten Superenaloton suurimmassa voitossa oli, niin 16-numeron harava ei maksaisi yhdelle kuin alle 200 euroa. Silloin rivejä olisi mukana arvonnassa 8008 kappaletta ja päävoiton osuessa silti voisi saada jopa omaisuuden. Miksi siis osallistua lottoon yksin, jossa päävoitto riittäisi jaettavaksi monelle. Silloin todennäköisyys voitolle olisi hyvä ja silti voisi voittaa kunnolla.

Voittomahdollisuudet on esitelty myös todennäköisyyksien mukaisesti. Kaksi oikein kuudesta antaa todennäköisyyden 1:22. Kolme oikein on 1:327, neljä oikein on 1:11 907, viisin oikein 1:1 250 230, viisi plus Jolly antaa todennäköisyydeksi 1:103 769 105 ja kaikki oikein on todennäköistä 1:622 614 630. Kuusi oikein on aika pieni todennäköisyys jo kun vertaa moneen muuhun lottoon. Ei siis ihme jos sen saadessa voittokin on paljon suurempi kuin monissa muissa lotoissa.

Superenaloton arvontaa ei tarvitse odottaa kauan, sillä arvontoja on peräti kolme kappaletta viikossa. Niitä on joka tiistai, torstai ja lauantai klo 20. Eli lauantain jälkeen joutuu odottamaan Superenalotto arvontaa kolme päivää, mutta muulloin vain kaksi päivää. Ei siis tarvitse odotella ainakaan seuraavaa arvontaa ikinä kovin kauaa ja aina voi silti ostaa vain Superenalottoon kupongin, jos ei pidä odottamisesta.

Yhteenvetona Superenalotto

Superenalotto on italialainen lotto. Lottohan on alkujaan juuri Italiasta ja se on keksitty siellä jo 1400-luvulla. Kyseessä ei siis ole mikään uusi peli vaan sitä on pelattu kauan jo muuallakin ja nykyään ihan joka puolella maailmaa. Ennen osallistua saattoi vain siinä maassa, jossa oli. Nykyään lottoihin voi osallistua ympäri maapallon yhdestä paikasta. Sen mahdollistaa internet ja siellä olevat pelipaikat. Siten myös Superenalotto on mahdollinen monessa muussakin maassa kuin Italiassa.

Suomalainen pelaaja voi ostaa Superenalottoon kupongin vaikka Multilotto pelisivuston kautta. Samasta paikasta voi ostaa kuponkeja myös moneen muuhun lottoon ympäri maailman. Tällaiset Multilotto pelipaikan tapaiset sivustot ovat tuoneet meille suomalaisillekin mahdolliseksi lottoja, joissa voi voittaa käsittämättömän suuria voittoja.

Superenalotto on antanut vuonna 2010 suurimman voittonsa. Onneksi sen sai suuri porukka, koska siitä riitti jaettavaksi rahaa vaikka pienelle kylälle tai oikeastaan vähän isommallekin. Kyseessä on 70 henkilöä ja silti heistä kaikista tuli miljoonaluokan voittajia. Yksi voittaja olisi saanut kyllä ihan liikaa näin suuresta megaluokan voitosta. Kun Superenalotto antaa suurempia voittoja kuin yleensä, niin niiden voittaminen on vaikeampaa kuin monessa muussa lotossa. Tämä johtuu siitä, että vaikka Superenalotto vaatii kuuden numeron valitsemista, kuten moni muu lotto, niin se pitää tehdä 90 numeron joukosta. Se on paljon enemmän kuin yleensä. Se voi olla joissakin lotoissa vähemmän kuin 50 numeroa. Mutta Superenaloton yksi kuponki on halvempi kuin monessa muussa lotossa, joten niitä voi ostaa enemmän samalla rahalla kuin monissa muissa lotoissa. Mitä enemmän kuponkeja ostaa, niin sitä paremmat mahdollisuudet on voittaa.