Kuukauden tarjous
Raketti logo

Käteispalautus 20%

Jack and the Beanstalk

Jack and the Beanstalk tai Suomeksi: Jaakko ja Pavunvarsi hedelmäpeli on varustettuna jopa loputtomilla erikoistoiminnoilla sekä animaatioilla.


Lue lisää Jack and the Beanstalk pelistä täältä alapuolelta taikka aloita pelaaminen samantien, olemme varmoja että tulet viihtymään!

Jack and the Beanstalk

Tämä peli perustuu vanhaan tarinaan, jonka suomennosversiossa seikkaillee Jaakko-niminen poika. Tarinan nimi on siis suomeksi Jaakko ja Pavunvarsi. Tarinassa Jaakko saa haltijalta papuja, jotka eivät olekaan ihan normaaleja papuja. Ne ovat taikapapuja. Jaakko ei sitä ensin tiedä ja heittää pavut vain pihalle. Yön aikana niistä on kuitenkin kasvanut todella korkea kasvi. Kasvi on niin korkea, että se yltää jopa pilvien yläpuolelle. Jaakkoa rupeaa kiinnostamaan mihin kasvi oikein yltää ja hän kiipeää sitä pitkin ja joutuu ihan toiseen maailmaan. Siellä asuu jättiläismäinen hirviö, joka haluaa pistää Jaakon suuhunsa. Jaakko joutuu hänen linnaansa vangiksi, mutta onnistuu karkaamaan sieltä. Jättiläinen seuraa häntä ihan Jaakon omaan maailmaan eli alas pitkin korkeaa kasvia. Mutta ennen kuin jättiläinen on maan kamaralla, Jaakko ehtii katkaista kasvin ja jättiläinen tipahtaa maahan ja menehtyy.

Pelaa Jack and the Beanstalk ilmaiseksi

Tämä NetEntin hedelmäpeli perustuu siis tähän tarinaan. Tarinasta nähdään pelin käynnistyessä jopa lyhyt pätkä videona. Siinä Jaakko on juuri karannut jättiläisen linnasta ja jättiläinen seuraa häntä. Tämä pätkä näyttää hienosti tehdyltä ja sen toivoisi jatkuvan. Mutta koska itse pelikin on yhtä taitavasti tehty ja näyttää hyvältä, niin tarinaan voi jatkaa siten että pelaa tätä peliä. Pelissä on hyvin tarinaan sopiva taustamusiikki. Sen perusteella voisi ainakin luulla, että tarinan tapahtumat sijoittuvat johonkin päin Eurooppaa. Sen voi kuvitella johonkin maatilalle vaikkapa Baijerissa. Ainakin paikka on jossain kaupungin ulkopuolella, koska taustaäänistä erottuvat niin monen luonnonäänet. Siitä voi erottaa kesäisissä keleissä viihtyvien lintujen ääniä. Taustalta ei kuulu kaupunkiääniä.

Jack and the Beanstalk pelaaminen ilmaiseksi

Jos tarinan ei ole ihan täydellisesti tuttu, niin peliä pelatessa voi miettiä mikä kaikki sen osista kuuluukaan tarinaan. Pelissä esiintyy esimerkiksi vuohia. Oliko Jaakko maatilalla töissä tai kenties maatilan isäntä tai sellaisen poika? Peri on kuitenkin rakennettu ihan perinteisesti viiden rullan ja kolmen rivin hedelmäpeliksi. Voittolinjoja on 20 ja panostasoja 1-10 sekä kolikon arvon voi asettaa senteissä 1, 2, 5, 10, 20 tai 50 sentin arvoisiksi. Tämä tarkoittaa että suurin panos voi olla sata euroa ja pienin 20 senttiä.

Uhkapeli netissä on muutenkin perustoiminnaltaan tutun oloinen. Siinä pysähtyy kierroksella ensin vasemmanpuoleisin kiekko ja viimeisenä oikeanpuoleisin kiekko. Voittolinjat lasketaan vasemmalta lähtien siten että niiden pitää alkaa aina ihan vasemmanpuolimmaisesta rullasta. Joissakin peleissä voi voittoja tulla toiseenkin suuntaan, mutta tässä pelissä ei. Mutta pelissä on paljon erilaisia voittomahdollisuuksia, jotka tekevät tästä pelistä omanlaisensa. Pelissä on mm. bonuspeli.

Koska pelin nimi on Jack and the Beanstalk, niin siinä on yhtenä pelimerkkinä Jaakko. Muita merkkejä ovat tietysti jättiläinen, mutta myös vuohi, kastelukannu ja kirves. Nämä viittaavat myös maaseutuun ja siellä tarvittaviin esineisiin. Pelissä on myös ne perinteisen täytemerkit eli A, K, Q, J ja 10.

Jack and the Beanstalk lisäominaisuudet

Jos haluaa vaikka katsella ja miettiä mitkä asiat pelissä liittyvät tarinaan, niin peliä ei tarvitse keskeyttää sen takia. Pelissä on vaihtoehtona tällöin pelata automaattista peliä. Kierrosten määräksi voi valita 10, 25, 50, 75, 100, 250, 500, 750 tai tuhat. Osa näistä on aika paljon ja jos ei ehdi niitä lopettamaan kesken, jos on tarve jossain tilanteessa, niin muutaman asetuksen avulla näitä voi ennakoida. Yksi asetus on se että ne loppuvat kesken, jos voittaa. Ja koska pelin teoreettinen voittoprosenttikin on aika korkea, niin tämä tapahtuu varmasti jo ennen kuin vähin määrä eli 10 kierrosta on täynnä. Yksi asetus on myös että yski voitto on vähintään niin suuri kuin on asetettu. Omaa pelitiliä voi myös suojella siten että asettaa määrän, jota se ei voi ylittää tai alittaa. Toinen näitä on tietysti mieluisampi yllätys, kun automaattiset kierrokset loppuvatkin yllättäen. Yksi asetus on vielä se, että jos voittaa ilmaisia kierroksia. Tämä on varmasti jännä tilanne ja sen haluaa käynnistää itse.

Pelissä voi tehdä säätöjä myös paikassa johon pääsee klikkaamalla meisselin kuvaa. Sieltä voi säätää vaikkapa pois pelin alussa nähtävän videon. Vaikka se on mukavaa katseltavaa, niin ei sitä tarvitse joka kerta katsoa jos ei halua. Täältä voi säätää pelin myös pikapeliksi ja välilyöntinäppäimen pikanappulaksi, joka käynnistää pelin kierroksen. Myös pelin ääniä voi säätä täältä tai laittaa pois päältä pelin hienot animaatiot. Pelin hienon grafiikan saa säädettyä huonommaksi tai heikoksi halutessaan. Säätöjä voi siis tehdä paljon oman mielensä mukaisesti.

Jack and the Beanstalk voitot ja bonuspelit

Pelin erikoistoiminnot ja erikoisvoitot liittyvät Wild-merkkeihin, ilmaisiin kierroksiin ja pelin omanlaiseen bonuspeliin. Wild-merkit korvaavat siis kuten yleensäkin, kaikki muut merkit paitsi erikoismerkit. Pelissä on tähän liittyen ominaisuus, jota kutsutaan nimellä Walking-Wild. Tämä ominaisuus voidaan saavuttaa ilmaisten kierrosten aikana, mutta se käynnistyy vasta kun ne ovat ohi. Se voi tulla myös normaalin pelein aikana. Jos siis kiekkoon ilmestyy Wild-merkki, niin se korvaa kaikki merkit paitsi erikoismerkit. Lisäksi saa yhden ilmaisen kierroksen. Sen jälkeen merkki siirtyykin vasemmalla puolella olevan merkin päälle eli se muuttuu Wild-merkiksi. Jos vasemmalla on tämän jälkeen vielä tilaa, niin merkki edelleen siirtyy vasemmalle ja taas saa ilmaisen kierroksen. Koska aina on tämä siirtynyt Wild-merkki, niin voiton mahdollisuus on tietysti suurempi kuin ilman Wild-merkkiä. Sitten kun Wild-merkki on ihan vasemmanpuoleisimmalla kiekolla, niin tilanne loppuu.

Ilmasia kierroksia saa pelissä myös siten, että kiekolle ilmestyy kolme Scatter-merkkiä ihan mihin kohti tahansa. Silloin ei saa vai yhtä vaan 10 ilmaista kierrosta. Jos näiden ilmaisten kierrosten aikana saa lisää eli vähintään kolme Scatter-merkkiä per pyöräytys, niin voittaa taas lisää ilmaisia kierroksia. Tässä voi siis edetä pitkän aikaan ihan ilmaisella pelaamisella ja myös ilman pelitlilin luomista. Ilmaisten kierrosten määrä voi siis kasvaa yhtä nopeasti ja suureksi voitoksi kuin Jaakon kasvi pihalla yhden yön aikana.

Pelin lisäominaisuudet eivät lopu tähän. Tässä pelissä voi etsiä myös aarretta. Tähän erikoistoiminnossa voi päästä ilmaisten kierrosten aikana. Paikkana on viides eli viimeinen kiekko, jos siinä toteutuvat avainmerkit. Näillä avainmerkeillä saa erilaisia Wild-ominaisuuksia. Jos kaksi rahasäkkiä ilmestyy päällekkäin, niin saa kerättyä kolme avainta. Silloin merkit muuttuvat näiksi Walking Wild-merkeiksi. Tämähän tarkoittaa että niillä on tilaa siirtyä kaikki rulla läpi, koska ne lähtevät ihan oikeanpuolimmaiselta kiekolta. On siis tiedossa monta ilmaista kierrosta Wild-merkkien kera.

Jos aarteenetsinnän eli tämän siirtymisen aikana saa kerättyä avaimia enemmän eli vähintään kuusi kappaletta, niin kiekolle ilmestyy kolme kultaista kanamerkkiä. Silloin peli etenee kuten rahasäkkien kanssa, mutta kahden sijaan kaikissa riveissä on Wild-merkit. Peli voi siis yllättää monella tavalla, kuten Jaakkokin sai yllättyä taikapavuista ja jättiläisestä.

Mutta yllätykset jatkuvat. Jos avainmerkkejä saa kerättyä vähintään yhdeksän kappaletta, niin tiedossa on vieläkin parempi etu. Kiekolle ilmestyy kanojen sijaan kultainen harppu. Tämä merkki on nimeltään Expanding Wild. Wild on tällöin koko rullan kokoinen.

Pelissä voi voittaa parhaimmillaan todella suuren voiton. Vaikka pelissä ei ole Jackpot-voittoja, niin silti siitä voi voittaa jopa 600 000 kolikkoa. Pelaajan teoreettinen voittoprosentti on 96,3 %. Jos saa viisi Jaakkoa, niin silloinkin voittaa ihan mukavasti eli 1000 kolikkoa. Neljällä ja kolmella Jaakolla voittaa 200 ja 20 merkkiä. Niillä saa ainakin pavunsiemeniä ja kasvatettua itsellekin puun. Ne kuitenkin kannattaa sijoittaa seuraaviin kierroksiin, koska pelissä on parempiakin voittoja. Viidellä jättiläiselläkin voittaa vielä 750 kolikkoa. Viidellä vuohella voitto on 250 kolikkoa ja samoin viisi kirvestä antaa myös 250 kolikkoa. Viidellä kastelukannulla saa 125 kolikkoa. Täytemerkeistä voitot ovat kolmen ja sadan kolikon välissä.

Jack and the Beanstalk yhteenveto

Pelissä on aika pelottava tarina taustalla, mutta eihän tätä peliä lapset pelaakaan. Mutta jos ei halua enää nähdä tästä tarinasta pätkää, niin ei sitä tarvitse kenenkään katsoa enää jos näin haluaa. Tarina on hyvin mielenkiintoinen ja siitä on otettu mukaan peliin monia asioita. Osa saattaa olla vähän piilotettunakin ja niitä ei huomaa kuuluvan tarinaan, jos tarina ei ole täysin tuttu. Pelissä on todella suuri päävoitto, joka on ehkä suurempi kuin suurimmassa osassa tällaisia hedelmäpelejä. Ei siis ihme, jos tämä peli ei olisi yksi suosikkipeli Net Entertaimmentin tekemistä hedelmäpeleistä.

Peliä voi pelata myös demoversiona, jos haluaa vaikka ensin tutustua pelin tarinaan ja muihin ominaisuuksiin. Yksi mahdollisuus on kuitenkin pelata oikealla rahalla automaattisia pelejä ja silloin voi samalla katsella pelin ominaisuuksia. Peli sopii varmasti kaikenlaisille pelaajille. Siinä on esimerkiksi monta eri vaihtoehtoa panoksille.