Kuukauden tarjous
Raketti logo

Käteispalautus 20%

Fruttis peli

Fruttis on uusi hedelmäpeli, joka tarjoaa paljon hedelmäisiä sekä piristäviä toimintoja. Voit täältä alapuolelta lukea Fruttis pelin arvostelu.


Taikka miksi et siirtyisi viihdyttävien hedelmäpelien pariin saman tien mahtavan tarjouksen kera?

Fruttis hedelmäpeli

Fruttis on hedelmäpeli, jonka nimikin viittaa hedelmään. Hedelmäpeli -sanana tulee siitä, että näissä peleissä oli aikoinaan lähes aina jonkinlaisia hedelmiä. Niitä on tänäkin päivänä monessa pelissä, mutta aika monessa niitä ei enää ole. Hedelmäpelin sijaan voidaan käyttää esimerkiksi myös sanoja kolikkopeli, slotti tai automaattipeli. Mutta kun tässä pelissä hedelmät ovat pääosassa, on sitä hyvä kutsua juurikin hedelmäpeliksi. Peli on nimeä myöten hedelmäteemainen.

Vaikka Fruttis on hedelmäpeli, ei se silti mikään perinteisen näköinen peli. Eivätkä sen ominaisuudetkaan ole mitään kovin perinteisiä. Siinä voi olla monelle pelaajalle jopa jotain ennennäkemätöntä ja ihan uutta. Pelin kierros voi toimia monelle juuri niin. Siinä ei kierrä rullat ja pysähdy vuorotellen. Kyseessä on avalanche -tyylinen peli. Sellaisessa pelissä pelimerkit tippuvat ylhäältä alaspäin. Kun samoja merkkejä osuus tarpeeksi monta voittolinjalle, häviävät pelistä voiton muodostavat merkit. Silloin jää tyhjää niiden tilalle, ja ne täyttyvät siten että ylhäältä tippuu merkki tähän tyhjään paikkaan.

Fruttis -pelissä on myös se erikoista, että siinä on todella monta riviä. Yleensä rivejä on kolme tai neljä, mutta tässä pelissä niitä on huikeat viisi. Myös rullia tai tämän pelin tapauksessa pystyrivejä on viisi. Peliruudukko koostuu viidestä vaakarivistä ja viidestä pystyrivistä. Kaikkiin kohtiin tulee hedelmäaiheisia merkkejä, joten kyseessä on oikein kunnon kulhollinen hedelmiä aina yhtä kierrosta kohti. Jos niitä osuu sopiva määrä sopiviin kohtiin yhdellä kierroksella, voi silloin voittaa useamman voiton yhdellä panoksella.

Pelissä voi säätää panosta moneen eri arvoon ja sen tekeminen on helppoa. Kaikki muutkin säädöt ovat helppoja käyttää. Pelissä voi voittaa myös bonuspeliin pääsyn. Silloin saa vaihtaa neljä kertaa kahden kuvion paikkaa, jolla pitää yrittää saada tehtyä voittava kuvio. Pelin palautusprosentti on 91 %.

Vaikka peli näyttää todella erikoiselta, ei se ihan uniikki peli ole. Tämän tyylisiä pelejä ei välttämättä ole niin montaa kuin monia muita kolikkopelejä. Mutta esimeriksi Net Entertainment on tuottanut vähän samantyylisen pelin nimeltään Fruit Shop. Jos pitää hedelmäaiheisista kolikkopeleistä, on sekin hyvä vaihtoehto pelattavaksi peliksi.

Fruttis pelin ominaisuudet

Fruttis -hedelmäpelin ehkä suurin erikoisuus on se miltä se näyttää ja miten sen kierrokset toimivat. Pelissä on viisi pystyriviä ja saman verran myös vaakarivejä. Jokainen merkki on omassa laatikossa, joita putoilee pelikentälle. Tätä ominaisuutta kutsutaan usein avalanche -nimellä. Siinä pelimerkit tippuvat ylhäältä alas. Kun tulee voitto, merkki joka on mukana muodostamassa voittoa, häviää ja tilalle jää tyhjä kolo.

Fruttis -pelissä merkki poksahtaa ja sitten häviää, jos se kuuluu voittavaan yhdistelmään. Tyhjä tila kuitenkin täytyy, kun siihen tippuu ylhäällä oleva merkki.

Jos sen yläpuolella ei ole merkkiä, tipahtaa ylhäällä tyhjästä täysin uusi merkki. Näin käy siihen asti, kunnes ei tule enää voittoja. Voittoja voi tulla tällä tavalla peräkkäin useampikin, jos aina löytyy uusi voitto. Kun voittoa ei enää tule, täyttyy pelikenttä kokonaan uudelleen täyteen. Sen jälkeen alkaa taas tapahtua, jos siinä on mukana voittoja.

Pelissä voi säätää panosta. Sen onnistuu helposti vain siten, että painaa pelissä olevaa panos -nimistä nappia. Panoksen voi säätää vähintään 20 sentin suuruiseksi. Suurin bonuksen määrä on 2 euroa. Näiden väliltä voi säätää bonuksen moneen eri arvoon.

Pelin yhtenä erikoisominaisuutena on myös se, että siinä voi päästä pelaamaan bonuspeliä. Bonuspelissä saa vaihtaa kahden merkin paikkaa neljä kertaa. Sillä yritetään saada tehtyä voittava merkkiyhdistelmä. Jos se onnistuu, voittaa bonuspelissä. Bonuspelin näkymä on kuin normaalitilassa. Ainoa ero on se, että siinä saa itse siirrellä merkkejä eri kohtiin. Tällaisia bonuspelejä ei juurikaan ole olemassa, joissa pelaaja voi itse vaikuttaa näin paljon siihen, että miten bonuspelissä käy. Yleensä kyse on vain onnesta, että valitsee jonkin oikean tai parhaimman voiton antavan vaihtoehdon.

Pelissä on panos- ja käynnistysnappien lisäksi myös nappi jota painamalla pääsee katselemaan pelin voittotaulukkoa. Kun sitä menee katsomaan, selviää myös toinen erikoismerkki bonusmerkin lisäksi. Se on pommimerkki. Kun se ilmestyy pelikentälle, se räjäyttää sen vieressä olevia merkkejä. Se on vähän kuin Wild-merkki, mutta se jättää tyhjän tilan sen sijaan että korvaisi jonkin toisen merkin.  Sen avulla saa paremman mahdollisuuden voittoon, kuten Wild-merkeillä.

Pelivalikosta saa säätää myös Fruttis peliautomaatin ääniä. Äänet saadaan pois tai takaisin päälle, kun painaa siinä olevaa kaiuttimen kuvaa. Volyymia saa säädettyä myös pienemmälle ja isommalle. Tämän säädön vieressä on Suomen lippu, jolloin pelin kieli on tietysti valittu suomenkieleksi. Kielen voi vaihtaa myös halutessaan toiseksi kieleksi. Näiden vieressä on vielä nappi, josta pääsee katsomaan tarkkoja tietoja pelistä. Napin päällä on i-kirjain.

Fruttis pelin teema

Pelin teema on hyvin hedelmäinen. Jos nimi Fruttis on sellainen. Se tarkoittaa juurikin hedelmiä. Kun pelin käynnistää, näkyy siinä ensin puu. Ehkä nämä pelin hedelmät ovat siinä kasvaneet, mutta nyt puussa on vain lehtiä. Puusta näkyvät kuvassa myös juuret. Niiden alla on pelikenttä, johon hedelmät ilmestyvät. Niiden vieressä on tikkaat, koreja ja ovi. Ehkä tämä on jonkun puutarha, jossa hän kasvattaa näitä hedelmiä.

Pelimerkeissä on muutakin kuin perinteisiä hedelmiä. Ne on jaettu muutamaan osaan, joihin kaikkiin kuuluu kolme merkkiä. Yhdessä niistä on sininen, violetti ja vihreä merkki. Pelimerkkejä ei ole helppoa erottaa, että mitä hedelmää ne kenties esittävät. Toisessa kolmen merkin osassa on ainakin mansikka, vaikka se ei ole täysin sen näköinen millaisena mansikka yleensä kuvataan. Jokaisesta Fruttis -pelin merkistä voi tunnistaa jotain hedelmäisen näköistä, mutta ei kuitenkaan tunnistaa mikä se on. Pommimerkki esimerkiksi näyttää ihan omenalta, mutta se on pommin tapaan täysin musta. Yksi merkki on ihan päärynän muotoinen, mutta violetti. Bonusmerkki on tammenterhon näköinen.

Net Entertainment tuottajan samankaltaisessa pelissä nimeltään Fruit Shop, kaikki merkit ovat selkeännäköisiä hedelmiä, marjoja sekä muita merkkejä. Siinä on esimerkiksi oikean värisiä sitruunoita, vesimeloneita ja appelsiineja. Fruttis -pelissä pitää käyttää paljon mielikuvitusta, jos yrittää miettiä että mitä hedelmiä se sisältää. Mutta silti merkit näyttävät hedelmiltä jollakin tavalla, vaikka ne eivät näytä meidän tuntemilta hedelmiltä. Täydellinen hedelmä-aiheinen peli on silti kyseessä ja se on ihan pelin nimeä myöten. Fruttis ei varmasti tuo kenellekään mitään muuta mieleen.

Fruttis pelin voitot

Tässä pelissä jo perusvoitot saadaan vähän erikoisemmalla tavalla. Kierroksessa pelimerkit tippuvat ylähäältä alaspäin. Silloin pelissä ei tapahdu sitä, mitä monessa muussa hedelmäpelissä eli siinä ei ole rullia jotka pysähtyvät vuorotellen. Peliä ei voi sanoa, että siinä voittaisi jostakin suunnasta päin. Rullia sisältävissä peleissä voi yleensä voittaa siten, että voittolinja lähtee vasemmanpuolimmaisesta rullasta etenemään oikealle. Joissakin peleissä se voi toimia myös tämän lisäksi toisinpäin eli myös oikealta vasemmalle päin. Fruttis -hedelmäpelissä voittoja saadaan ihan eri tavalla. Niitä voi saada sekä pystysuunnassa että vaakasuunnassa. Silläkään ei ole väliä, että mistä ne lähtevät liikkeelle. Kunhan vähintään kolme samaa merkkiä on vierekkäin tai päällekkäin, saa jo silloin voiton. Tietysti jos niitä on neljä tai viisi päällekkäin tai vierekkäin, saa suurempia voittoja.

Aina kun Fruttis -pelissä saa voiton, voi voittaa myös lisää ilman lisämaksua. Ensin ne merkit häviävät pelikentältä, jotka ovat muodostaneet yhdessä voiton. Sen jälkeen kun pelikenttä on taas täyttynyt, saa uuden voiton jos taas on vähintään kolme samaa merkkiä vierekkäin tai päällekkäin. Jos taas tulee voitto, saa taas lisävoiton mahdollisuuden ilman lisämaksua. Neljän ja viiden merkin voitot maksetaan kuitenkin vain kerran korkeimman yhdistelmän mukaan, jos pelissä tulee monta voittoyhdistelmää monessa kohdassa. Kun peli etenee voittojen myötä, näkee pelikentän reunassa laskurin että paljonko on siihen mennessä voittanut. Kun voittoja ei enää tule, voitot siirtyvät automaattisesti pelaajan pelisaldoon.

Fruttis -pelissä on pommimerkki, joka edesauttaa voittojen tulemista. Kun sellainen ilmestyy peliin, räjäyttää sen vieressä olevia merkkejä. Silloin saa paljon lisää merkkejä pelikenttään ja taas kokonaan uusia mahdollisuuksia lisävoittoihin. Voittoja saa myös erillisessä bonuspelissä. Siinä voi itse vaikuttaa voiton määrään. Se tehdään siirtämällä merkkejä sellaisella tavalla, että mahdollisimman moni samanlainen merkki olisi vierekkäin tai päällekkäin. Pelin teoreettinen voittoprosentti pelaajalle on 91 %. Pelissä voi voittaa 100 tai 200 euron päävoiton.