Kuukauden tarjous
Raketti logo

Käteispalautus 20%

El Gordo

El Gordo on lottopeli ja sitä pelataan Espanjassa. El Gordo loton arvontaan voi kuitenkin osallistua halutessaan myös monen pelisivuston kautta myös muista maista. Suomalaiselle hyviä vaihtoehtoja tälle ovat vaikkapa Multilotto ja Eurosend pelisivustot.


Ainakin näissä el Gordo on pelattavissa ja niissä voivat pelata myös suomalaiset pelaajat. Nappaa tarjouksesi täältä alapuolelta ja pelaa El Gordo lottopeliä nyt!

El Gordo

El Gordo lotosta on myös jouluversio, jossa on kyse lotosta jota espanjalaiset pelaavat jouluna. Sitä on pelattu todella kauan eli jo joulusta 1812 lähtien. Sen jälkeen espanjalaiset ovat pelanneet sitä jokaisena jouluna ja joku on siitä voittanut jonkin muhkean potin joululahjaksi. El Gordo loton jouluversio onkin tärkeä perinne espanjassa. Ei ihme, että voitto on joskus ollut jopa lähellä kolmea miljardia. Siihen ostetaan varmaan joulua todella paljon kuponkeja. Sellaisen ostavat varmaan kaikki espanjalaiset, jotka arvostavat näin pitkää perinnettä. Sillä jättipotti kasvaakin jouluna niin suureksi.

Mutta El Gordo on myös lotto, jota pelataan ympäri vuoden. Sen voi tehdä netissä jonkin pelisivuston kautta ilman pelitiliä myös muutkin kuin espanjalaiset. Silloin on aina kyseessä ihan normaali monelle tuttu lottomuoto. Silloin päävoitto on yleensä muutaman miljoonan. Se arvotaan aina sunnuntaisin illalla.

Taustatietoa El Gordo lotosta

El Gordo on siis espanjalainen lotto. Sana El Gordo tarkoittaa espanjaksi arvonnan päävoittoa. Pelillä on siis aika osuva nimi. Kun tulee joulu, niin El Gordo lottoa pelataan erikoiskierros. Silloin El Gordo lotossa voi voittaa päävoittona paljon enemmän kuin yleensä. Se onnistuu varmasti siksi, että silloin El Gordo lottoon osallistuu paljon enemmän kuponkeja kuin yleensä. El Gordo kupongin ostaminen jouluna on espanjassa ollut jo pitkä perinne. Jos kaikki kupongit ostetaan joulun El Gordo lottoon, niin siitä voi joku voittaa jopa 2,6 miljardia. El Gordo loton joulupotista riittäisi aika monelle ja silti heistä kaikista tulisi miljonäärejä. Jos sen kuitenkin voittaa yksi, niin se on enemmän kuin monesta muusta lotosta on ikinä voitettu.

Joulun El Gordo antaa muutenkin enemmän voittoja siihen osallistuneille. Siihen osallistuneille palautetaan voittoina pelipotista 70 %. Esimerkiksi Veikkauksen loton palautusprosentti on 40 %. Silloin kun El Gordon joululotto arvotaan, niin sitä ei todellakaan tehdä vain muutaman minuutin lähetyksellä, kuten yleensä. Silloin El Gordo arvotaan kolme tuntia kestävän lähetyksen aikana. Se on suorastaan suuri joulun näytös, kuten meillä vaikkapa jouluaamuna nähtävä Joulupukin kuumalinja – ohjelma. El Gordo loton arvontaan liittyvä lähetys kuitenkin kiinnostaa muitakin kuin lapsia ja lapsiperheitä.

Joulun El Gordo lottoa netissä yllättää vielä sen hinnalla. Se ei ole muutamaa euroa vaan hurjat 200 euroa. On kyllä suoranainen ihme, että niin moni sen ostaa, kun kyseessä on aika suuren osan joulumenoista vievä summa. Mutta tämän voi kiertää siten, että ostaa kupongista vain pienen osan. Jos ostaa El Gordo joulukupongista esimerkiksi vain yhden kymmenesosasta niin se ei maksa kuin 20 euroa. Jos sillä voittaa El Gordon loton päävoiton, niin voitto on silti todella suuri ja miljonäärien joukkoon pääsee silti. Tätä El Gordo kuponkia ei myöskään voi itse täyttää, vaan täytyy ostaa valmiiksi numerot sisältävä kuponki.

El Gordo loton säännöt ja muut ominaisuudet

El Gordo lotto on aika perinteinen lotto, ainakin silloin kun ei ole joulun aika. El Gordo lotossa pitää valita viisi numeroa numeroiden 1 – 54 välistä. Lisäksi pitää valita yksi lisänumero väliltä 0 – 9. Se että voi valita lisänumeroksi myös nollan, on aika erikoista. Jos ei halua itse valita numeroita Elo Gordo – lottoon, niin netin pelipaikoissa sen voi laittaa yleensä myös koneen arpomaksi. El Gordo ei siis poikkea silläkään muista lotoista, joita voi pelata myös netin kautta.

El Gordo loton yksi kuponki maksaa 2,5 euroa. Se on aika normaali määrä, kun vertaa moneen muuhun lottopeliin. Joissakin se voi olla vähän enemmän kuin El Gordo lotossa, mutta ei yleensä ainakaan paljon vähempää. Kupongin hinta on siis se mitä se yleensä on muissakin.

El Gordo lotossa on kahdeksan voittoluokkaa. El Gordo antaa siis jonkin voiton, jos saa oikein kupongissa vähintään kaksi numeroa. Sen jälkeen El Gordo – lotossa voi voittaa, jos saa oikein (2 + 1), (3), (3 + 1), (4), (4 + 1), (5) tai eniten eli 5 numeroa ja vielä sen yhden lisänumeronkin eli 5 + 1.  Se minkä verran milläkin tuloksella voittaa. Päävoitto eli 5 +1 on tietysti esillä jo ennen arvontaa. Kaksi oikein antaa muutaman euron eli vaikkapa 3 euroa. Neljä oikein voi antaa voittona El Gordo lotossa jo useamman satasen. Ja neljä sekä lisänumero voi tarkoittaa jo yli tuhatta euroa. Jos saa viisi oikein, mutta ei lisänumeroa, niin silläkin voittaa jo ihan kivan voiton, joka voi olla vaikka lähes 200 000 euroa.

Multilotto pelisivusto

Jos on suomalainen ja haluaa ostaa kupongin tai kuponkeja El Gordo lottoon, niin se voi tehdä ainakin pelisivustolla Multilotto. Multilotto pelipaikassa voi pelata todella montaa eri lottoa. Kuten EL Gordo, niin sieltä löytyy monta ulkomailla arvottavaa lottoa. Espanjan El Gordon lisäksi lottoja tulee mm. Amerikasta ja myös El Gordon lisäksi toinen espanjalainen lotto BonoLoto. BonoLoto poikkeaa El Gordo lotosta kuten monesta muustakin siten, että se arvotaan kuudesti viikossa. Kun El Gordo lotossa valitaan viisi numeroa, niin BonoLoto lotossa niitä täytyy valita kuusi. Mutta siinä ei sitten valita yhtään lisänumeroa, kuten El Gordo lotossa yksi ja joissakin lotoissa useampikin. BonoLoto loton kuponki maksaa vain euron eli El Gordo on 1,5 euroa sitä kalliimpi. Mutta kun El Gordo lotossa riittää, kun viidestä numerosta on kaksi vähintään oikein, niin BonoLoto lotossa täytyy olla ainakin puolet numeroista oikein eli kuudesta kolme numeroa. El Gordo lotossa on siis kahdeksan voittoluokka, mutta BonoLoto lotossa vain viisi, kun siinä ei ole lisänumeroitakaan, joilla niitä saisi lisää.

El Gordo lotossa täytyy valita aika pieneltä väliltä numeroita eli väliltä 1 – 54. Esimerkiksi amerikkalaisessa Powerball – lotossa tämä väli on 1 – 69 ja numeroita valitaan siinäkin silti saman verran kuin El Gordo lotossa eli viisi kappaletta. Ja kun El Gordo lotossa pitää valita yksi lisänumero väliltä 0 – 9, niin Powerball – lotossa tämä väli on 1 – 26. Mutta monessa muussakin meille suomalaisille tutuissa lotoissa voi numeroita olla myös aika vähän. Esimerkiksi Eurojackpot – lotossa niitä on vain 50. Siinä kuitenkin pitää valita kaksi lisänumeroa ja se tehdään väliltä 1 -10. Eurojackpot – loton kupongin on vähän halvempi kuin El Gordo loton kuponki eli kaksi euroa.

Yhteenvetona EL Gordo

El Gordo on espanjalainen lotto. Jos ei ole Espanjassa, niin siihen voi osallistua myös netissä jonkin pelisivuston kautta. Yksi sellainen on ainakin Multilotto. El Gordo lottoa pelataan jouluna todella erikoisella tavalla. Silloin yksi kuponki maksaa hurjat 200 euroa, mutta silti siihen haluavat lähes kaikki espanjalaiset osallistua. Kaikkien ei tarvitse niin paljoa satsata tähän El Gordo loton jouluarvontaan, koska yhteen kuponkiin voi ostaa vain osan sen oikeudesta. Jos samaan osallistuu, vaikka kymmenen pelaajaa, niin yhden täytyy maksaa silloin vain 20 euroa 200 euron sijaan. Tämä joulun EL Gordo loton arvonta on jo pitkä perinne espanjassa ja arvontakin on monen tunnin show televisiossa. Ei ihme, koska siinä jaetaan silloin enemmän voittoja osallistuneille ja sen päävoitto on miljardien luokkaa.

El Gordo on normaaleina arvontapäivinä aika normaali lotto. Silloin sen päävoitto on muutaman miljoonan ja yksi kuponki maksaa vain muutaman euron. El Gordo kupongissa pitää valita viisi normaalia numeroa ja yksi lisänumero. Sekin on aika normaalia monessa muussa lotossa. Mutta se miltä väliltä nämä numerot valitaan, on ehkä vähän normaalia vähemmän. Se kuulostaa pelaajasta varmasti mukavalta ja siltä että siinä voi onnistua paremmin kuin että numeroita olisi enemmän. Jos siis ei ole espanjassa ja haluaa silti osallistua El Gordo loton arvontaan, niin se kyllä onnistuu muualtakin. Silloin kannattaa etsiä jokin netin pelipaikka, jossa se on vaihtoehtona. El Gordo, kuten moni muukin lotto ympäri maailman, on pelattavissa esimerkiksi pelipaikassa Multilotto.